Články

Arganový olej - zázrak přírody

Tento olej je jedním z nejvzácnějších olejů na světě vzhledem k velmi omezené oblasti rozšíření argánie trnité z jejíchž plodů se vyrábí. Je tolik vyhledávaný především díky jeho výjimečným vlastnostem. V kosmetickém průmyslu je arganový olej využíván pro vysoké procento účinných látek (tokoferoly, karoten, esenciální mastné kyseliny vitamín A, E a F). Vitamín A podporuje oběhový cévní systém. Vitamín E je silný protizánětlivý antioxidant který chrání buňky před UV zářením. Čímž zabraňuje jejich degradaci a zpomaluje jejich stárnutí. Vitamín F hydratuje pokožku a zpomaluje proces stárnutí buněk pokožky. Vysoký obsah tokoferolů chrání pokožku a vlasy před volnými radikály, přičemž aktivně zpomalují proces stárnutí. Arganový olej je používán při léčbě kožních onemocněních, ekzémech, akné, popáleninách. Arganový olej zmírňuje svědění vlasové pokožky, snižuje suchost pokožky a vlasům dává vitalitu, sílu, lesk a hebkost.

Zkuste se přesvědčit na vlastní kůži a vyzkoušejte některý z námi nabízených produktů obsahujících tuto zázračnou složku.